Pretraga Sajta

image image

Dopisnici za mlade iz Subotice

Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana: Dopisnici za mlade iz Subotice posjetili Mostar

U Mostaru su od 4.-7. srpnja/jula na razmijeni u sklopu aktivnosti programa Regionalne platforme za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana boravila dva Dopisnika za mlade iz Subotice koji su za zadatak imali istražiti lokalno kulturno naslijeđe i trenutnu kulturnu scenu što će u konačnici rezultirati video i tekstualnom reportažom koje će biti objavljene u Youth Cultural E-Magazine, novoj publikaciji  spomenutog programa.

Dopisnici za mlade iz Subotice su tijekom  posjeta Mostaru imali prigodu da posjete Partizansko groblje i njegovu okolicu. Za vrijeme svog boravka obišli su i mostarsku gradsku jezgru, te značajnije muzeje i džamije.   Uz sponzorstvo putničke agencije T-Tours d.o.o., imali su priliku obići lokalitet Blagaja, Počitelj, te Kravice. Na kraju svog posjeta Mostaru Dopisnici za mlade iz Subotice sastali su se na razgovoru i sa Huseinom Oručevićem, predstavnikom OKC-a Abrašević, te Marinom Đapić ispred Street Artaa Festivala. Inače, za gostoprimstvo u Mostaru i pomoć oko svih pitanja na raspolaganju su im bile Jasmina i Azra, Dopisnice za mlade pri Agenciji lokalne demoracije Mostar (LDA Mostar).Ovim posjetom Dopisnici za mlade iz Subotice zaokružili su svoje istraživanje o Mostaru i njegovoj okolici, prikupivši dojmove i potrebne materijale koji će im pomoći da uobliče svoje reportaže i predstave priču o Mostaru iz vlastitog kuta.

Podsjećamo da Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana u trećoj godini svoje provedbe kao jednu od novih aktivnosti radnog programa uvela je razmijenu Dopisnika za mlade. Cilj ove aktivnosti je Dopisnicima za mlade omogućiti interkulturno učenje istodobno jačajući veze između mladih ljudi, te interkulturnu razmijenu među različitim zajednicama unutar zemalja Zapadnog Balkana. Radi se o trodnevnoj razmijeni Dopisnika za mlade između 8 Agencija lokalne demokracije (LDA), kao i ALDA Skoplje koji su ujedno i partneri projekta. Svaki partner će poslati svoje Dopisnike za mlade u jednu od zajednica u kojoj djeluje drugi partner i tu će ih ugostiti kolege Dopisnici za mlade iz te zajednice. Svaku zajednicu će posjetiti dva Dopisnika za mlade u isto vrijeme.

Aktualni Projekti

CENTAR ZA ARHITEKTURU UMJETNOST I DIJALOG

Centar ADA predstavlja neovisnu platformu na kojoj građani mogu konzumirati grad kao kulturni izričaj...


REGIONALNA PLATFORMA MLADIH BALKANA

Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana za jačanje uloge mladih u društvu...


Urbana Re-Generacija - URGENT

Podsticanje aktivnog građanstva i ko-kreiranja politika i usluga u lokalnim društvima...


INCOME PROGRAM

INnovating COworking Methods through Exchange (Inovativne metode poslovne suradnje putem razmjene)...


CARAVAN NEXT. Feed the Future: Art moving cities

Osnaživanje svake zajednice, dugotrajna društvena i kulturna transformacija...


WOMEN’S COMMUNICATION FOR SOLIDARITY/WOMCOM

povećanje kapaciteta i postizanje napretka mladih žena na ruralnim područjima Zapadnog Balkana...


PROJEKT BALKAN KALEIDOSCOPE

cilj projekta je promovirati mladim ljudima dublje razumijevanje zajedničke europske povjesti...


Naši Partneri


Regione Puglia


Grad Mostar

LDA Izdvojeno