Pretraga Sajta

image image

Dopisnici za mlade iz Subotice

Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana: Dopisnici za mlade iz Subotice stižu na razmijenu u Mostar

Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana u trećoj godini svoje provedbe kao jednu od novih aktivnosti radnog programa uvela je razmijenu Dopisnika za mlade. U vezi s prethodno navedenim, od 4.- 7. srpnja/jula u posjet Mostaru stižu dva dopisnika za mlade iz Subotice (SRB) gdje će ih ugostiti LDA Mostar i lokalni Dopisnici za mlade.
Cilj ove aktivnosti je Dopisnicima za mlade omogućiti interkulturno učenje istodobno jačajući veze između mladih ljudi, te interkulturnu razmijenu među različitim zajednicama unutar zemalja Zapadnog Balkana.

Radi se o trodnevnoj razmijeni Dopisnika za mlade između 8 Agencija lokalne demokracije (LDA), kao i ALDA Skoplje koji su ujedno i partneri projekta. Svaki partner će poslati svoje Dopisnike za mlade u jednu od zajednica u kojoj djeluje drugi partner i tu će ih ugostiti kolege Dopisnici za mlade iz te zajednice. Svaku zajednicu će posjetiti dva Dopisnika za mlade u isto vrijeme.
Tijekom njihova boravka u zajednici koju posjećuju svaki tim Dopisnika za mlade će, uz pomoć lokalnih Dopisnika za mlade, istražiti lokalno kulturno naslijeđe i trenutnu kulturnu scenu. Kao rezultat istraživanja, Dopisnici za mlade imaju zadatak napraviti video reportažu i tekstualnu reportažu, promovirajući kroz njih lokalnu kulturu sa korisnim informacijama za mlade putnike. Ove reportaže će biti postavljene na regionalne internet stranice i bit će objavljene u Youth Cultural E-Magazine koji će biti izdat na kraju ove aktivnosti kao nova publikacija  Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana.

 

Aktualni Projekti

CENTAR ZA ARHITEKTURU UMJETNOST I DIJALOG

Centar ADA predstavlja neovisnu platformu na kojoj građani mogu konzumirati grad kao kulturni izričaj...


REGIONALNA PLATFORMA MLADIH BALKANA

Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana za jačanje uloge mladih u društvu...


Urbana Re-Generacija - URGENT

Podsticanje aktivnog građanstva i ko-kreiranja politika i usluga u lokalnim društvima...


INCOME PROGRAM

INnovating COworking Methods through Exchange (Inovativne metode poslovne suradnje putem razmjene)...


CARAVAN NEXT. Feed the Future: Art moving cities

Osnaživanje svake zajednice, dugotrajna društvena i kulturna transformacija...


WOMEN’S COMMUNICATION FOR SOLIDARITY/WOMCOM

povećanje kapaciteta i postizanje napretka mladih žena na ruralnim područjima Zapadnog Balkana...


PROJEKT BALKAN KALEIDOSCOPE

cilj projekta je promovirati mladim ljudima dublje razumijevanje zajedničke europske povjesti...


Naši Partneri


Regione Puglia


Grad Mostar

LDA Izdvojeno