Pretraga Sajta

image image image image image

Youth in Action - Volunteerning in Human Rights Direction

Volontiranje kroz edukaciju o ljudskim pravima

Agencija lokalne demokratije, kao lider partner projekta, u suradnji sa jos 9 nevladinih organizacija koje se bave pitanjima mladih a nalaze se na širem području Evrope, implementira projekat "Volontiranje kroz edukaciju o ljudskim pravima". Projekat je financiran iz programa Mladi u akciji EACEA, Suradnja sa susjednim zemljama EU.

Osnovna ideja u okviru projekta je promicanje inkluzije i povećanje sudjelovanja mladih sa poteškoćama u razvoju u društvu i izgradnji buduće Europe, kako bi se povećala svijest o važnosti međusobnog razumijevanja i kulturne različitosti za bolji život mladih kao europskih građana. Također želimo staviti naglasak na činjenicu da dobrovoljni doprinos pojedinih građana u ovom slučaju mladih lidera i mladih može značajno poboljšati stanje ugroženih skupina koje rade na obrazovanju i promicanju ljudskih prava. Iz tog razloga projekat ima za cilj osobni razvoj sudionika, te im omogućava angažman edukatora za ljudske resurse. Projekat je osmišljen kao interkulturalni tečaj o ljudskim pravima, a podrazumijeva obrazovanje usmjereno na mlade vođe koje rade s mladima ili u culju aktiviranja mladih ljudi koji žele raditi dalje na samo-razvoju u sektoru rada s mladima. Trening će se održati u gradu Mostaru, u Bosni i Hercegovini, u studenom 2011, u trajanju od 7 dana.

Trening će okupiti 10 partnerskih organizacija i 30 sudionika iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Italije, Mađarske, Rumunjske, Turske i Portugala. Cilj treninga je dati sudionicima nove alate za rad s mladima i učiti ih važnost poštivanja drugih prava. Projekt će osnažiti mlade vođe, radeći kroz trening na razvoju strategije i aktivnosti za suzbijanje rasizma, ksenofobije, diskriminacije i rodnog oblika nepoštovanja. Sudionici će biti upoznati s različitim priručnicima o ljudskim pravima i razgovarati o tome kako najbolje koristiti ih, te ih prilagoditi lokalnim kontekstima i realnosti.

Ovaj trening će pripremiti mlade ljude za planiranje i pokretanje aktivnosti mladih vezanih za obrazovanje o ljudskim pravima osobito u okviru programa Mladi u akciji. Projekt je usmjeren na uspostavljanje mostova između partnera projekta i drugih organizacija koje djeluju u polju promicanja obrazovanja o ljudskaim pravima, a time i poticanje suradnje među nevladinim organizacijama.

Aktualni Projekti

CENTAR ZA ARHITEKTURU UMJETNOST I DIJALOG

Centar ADA predstavlja neovisnu platformu na kojoj građani mogu konzumirati grad kao kulturni izričaj...


REGIONALNA PLATFORMA MLADIH BALKANA

Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana za jačanje uloge mladih u društvu...


Urbana Re-Generacija - URGENT

Podsticanje aktivnog građanstva i ko-kreiranja politika i usluga u lokalnim društvima...


INCOME PROGRAM

INnovating COworking Methods through Exchange (Inovativne metode poslovne suradnje putem razmjene)...


VOLS EUROPE. Volunteer Management in Europe’s Youth sector

Volontiranje među mladima i organizacijama koje se bave pitanjima mladih...


WOMEN’S COMMUNICATION FOR SOLIDARITY/WOMCOM

povećanje kapaciteta i postizanje napretka mladih žena na ruralnim područjima Zapadnog Balkana...


PROJEKT BALKAN KALEIDOSCOPE

cilj projekta je promovirati mladim ljudima dublje razumijevanje zajedničke europske povjesti...


YOUTH ADVOCATE

pomoći jačanju kapaciteta za sudjelovanje u procesu donošenja politika za službenike za mlade na Balkanu i u Turskoj...


Naši Partneri

 

LDA Izdvojeno