Pretraga Sajta

image image

Evropski Volonterski Servis

Agencija lokalne demokratije, kao lider partner projekta, u suradnji sa jos 9 nevladinih organizacija koje se bave pitanjima mladih a nalaze se na širem području Evrope, implementira projekt

Volontiranje kroz edukaciju o ljudskim pravima


Projekat je financiran iz programa Mladi u akciji EACEA, Suradnja sa susjednim zemljama EU.

Osnovna ideja u okviru projekta je promicanje inkluzije i povećanje sudjelovanja mladih sa poteškoćama u razvoju u društvu i izgradnji buduće Europe, kako bi se povećala svijest o važnosti međusobnog razumijevanja i kulturne različitosti za bolji život mladih kao europskih građana. Također želimo staviti naglasak na činjenicu da dobrovoljni doprinos pojedinih građana u ovom slučaju mladih lidera i mladih može značajno poboljšati stanje ugroženih skupina koje rade na obrazovanju i promicanju ljudskih prava. Iz tog razloga projekat ima za cilj osobni razvoj sudionika, te im omogućiava angažman edukatora za ljudske resurse.

Projekat je osmišljen kao interkulturalni tečaj o ljudskim pravima, a podrazumijeva obrazovanje usmjereno na mlade vođe koje rade s mladima ili u culju aktiviranja mladih ljudi koji žele raditi dalje na samo-razvoju u sektoru rada s mladima. Trening će se održati u gradu Mostaru, u Bosni i Hercegovini, u studenom 2011, u trajanju od 7 dana. Trening će okupiti 10 partnerskih organizacija i 30 sudionika iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Italije, Mađarske, Rumunjske, Turske i Portugala. Cilj treninga je dati sudionicima nove alate za rad s mladima i učiti ih važnost poštivanja drugih prava.

Projekt će osnažiti mlade vođe, radeći kroz trening na razvoju strategije i aktivnosti za suzbijanje rasizma, ksenofobije, diskriminacije i rodnog oblika nepoštovanja. Sudionici će biti upoznati s različitim priručnicima o ljudskim pravima i razgovarati o tome kako najbolje koristiti ih, te ih prilagoditi lokalnim kontekstima i realnosti.

Ovaj trening će pripremiti mlade ljude za planiranje i pokretanje aktivnosti mladih vezanih za obrazovanje o ljudskim pravima osobito u okviru programa Mladi u akciji. Projekt je usmjeren na uspostavljanje mostova između partnera projekta i drugih organizacija koje djeluju u polju promicanja obrazovanja o ljudskaim pravima, a time i poticanje suradnje među nevladinim organizacijama.

Aktualni Projekti

CENTAR ZA ARHITEKTURU UMJETNOST I DIJALOG

Centar ADA predstavlja neovisnu platformu na kojoj građani mogu konzumirati grad kao kulturni izričaj...


REGIONALNA PLATFORMA MLADIH BALKANA

Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana za jačanje uloge mladih u društvu...


Urbana Re-Generacija - URGENT

Podsticanje aktivnog građanstva i ko-kreiranja politika i usluga u lokalnim društvima...


INCOME PROGRAM

INnovating COworking Methods through Exchange (Inovativne metode poslovne suradnje putem razmjene)...


CARAVAN NEXT. Feed the Future: Art moving cities

Osnaživanje svake zajednice, dugotrajna društvena i kulturna transformacija...


WOMEN’S COMMUNICATION FOR SOLIDARITY/WOMCOM

povećanje kapaciteta i postizanje napretka mladih žena na ruralnim područjima Zapadnog Balkana...


PROJEKT BALKAN KALEIDOSCOPE

cilj projekta je promovirati mladim ljudima dublje razumijevanje zajedničke europske povjesti...


Naši Partneri


Regione Puglia


Grad Mostar

LDA Izdvojeno