Pretraga Sajta

image image image image image

LDA Najavljuje

Mostarski Dani Orisa 2018

99 DANA do početka Mostarskih Dana Orisa!
Zabilježite na svojim kalendarima 20.4.-22.4.2018. i dođite u Mostar. Budite dio ovog velikog događaja!

Centar za Arhitekturu, Dijalog i Umjetnost ADA Mostar uspostavio je tokom 2017. godine suradnju sa hrvatskom Kućom arhitekture Oris iz Zagreba koja svake godine organizuje najveću smotru arhitekture na Balkanu. Ova izvanredna smotra arhitekture prvi put se organizira u Mostaru, nositelj organizacije je Centar za Arhitekturu, dijalog i umjetnost ADA Mostar uz podršku Grada Mostara, javnih ustanova kulture Grada Mostara i Kuće arhitekture Oris iz Zagreba. Manifestacija Mostarski Dani Orisa ima poseban značaj za grad Mostar jer se Mostar kandidira za Evropsku prijestolnicu kulture 2024. godine, a upravo događaji kao što su Mostarski Dani Orisa pomažu proces promoviranja i etabliranja Mostara na međunarodnu kulturnu i umjetničku scenu.
Uskoro vise informacija o ucesnicima, pratećim programima, sponzorima, pokroviteljima, organizatorima...

 

Međunarodni događaj projekta URGENT zakazan za maj 2018. u Ateni

U sklopu projekta URGENT: Urbana Re-Genaracija: Europska mreža gradova, sufinanciranog kroz EU program Europa za građane, za maj 2018. najavljen je dvodnevni međunarodni događaj u Ateni (Grčka) pod nazivom "Reaktiviranje europskog urbanog građanstva: Mreža inkluzivnih gradova".

Tijekom ovog međunarodnog događaja partneri projekta će prezentirati rezultate pilot projekata koje su implementirali u svojim lokalnim sredinama, te razmijeniti dobre prakse kako bi se maksimizirao učinak razvoja loklanih kompetencija. Također će se prezentirati mogućnosti mreže stvorene kroz projekt na temu interkulturalnosti u Europi (Interkulturalna mreža gradova). Bit će održane i tematske radionice na kojima će svaka lokalna zajednica, odnosno grad, razviti "gradski manifest" na temu urbane inkluzije i pravo grada na pridošlice, a koji će biti predstavljen na EU razini.
Ovaj međunarodni događaj u sklopu projekta URGENT ima za cilj povećati svijest o ulozi organizacija partnera u oblikovanju interkuturalne budućnosti EU, umanjiti negativne učinke euroskepticizma, te učvrstiti suradnju među partnerima po završetku projekta.
Nositelj projekta URGENT je ALDA (Europska asocijacija lokalnih demokracija), a organizator događaja u Ateni grčka organizacija European Grouping of Territorial Cooperation Amphictyony.

LDA Mostar

Vladavina prava, demokracija i koraci prema integraciji u EU - građani Bosne i Hercegovine zaslužuju jaču predanost svojih političkih vođa

Izjava ALDA-e i Agencija lokalne demokracije

Agencije lokalne demokracije (LDA) i ALDA prate najnoviji razvoj događaja u Bosni i Hercegovini u svjetlu nedavno usvojene Rezolucije o BiH od strane Vijeća Europe.

Read more: Izjava ALDA-e i LDA

 

Otvoreni poziv za vizualne umjetnike u sklopu projekta WOMCOM

AGENCIJA LOKALNE DEMOKRATIJE MOSTAR
Poziva likovne umjetnike/-ce, strip autore/-ce i animatore/-ce u svrhu izrade idejnog rješenja koje će biti uvršteno u sadržaj video publikacije planirane kroz projekt Women’s Communication for Solidarity / WomCom, sufinanciranog kroz EU program Erasmus+.

Read more: Otvoreni poziv

   

Izjava za javnost LDA-ova i ALDA-e o situaciji na Kosovu u povodu ubojstva Olivera Ivanovića u Mitrovici

Agencije lokalne demokratije (LDA-ovi) i Evropska asocijacija za lokalnu demokratiju (ALDA) sa zabrinutošću prate nedavni razvoj događaja na Kosovu. 

Pozivamo sve strane da ostanu smirene u ovom osjetljivom razdoblju provođenja istrage od strane relevantnih tijela za provedbu zakona na Kosovu i da se posvete nastavku rada na normalizaciji odnosa i poboljšanju životnih prilika svih građana Kosova.

Read more: Izjava za javnost

   

Page 2 of 2

Aktualni Projekti

CENTAR ZA ARHITEKTURU UMJETNOST I DIJALOG

Centar ADA predstavlja neovisnu platformu na kojoj građani mogu konzumirati grad kao kulturni izričaj...


REGIONALNA PLATFORMA MLADIH BALKANA

Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana za jačanje uloge mladih u društvu...


Urbana Re-Generacija - URGENT

Podsticanje aktivnog građanstva i ko-kreiranja politika i usluga u lokalnim društvima...


INCOME PROGRAM

INnovating COworking Methods through Exchange (Inovativne metode poslovne suradnje putem razmjene)...


VOLS EUROPE. Volunteer Management in Europe’s Youth sector

Volontiranje među mladima i organizacijama koje se bave pitanjima mladih...


WOMEN’S COMMUNICATION FOR SOLIDARITY/WOMCOM

povećanje kapaciteta i postizanje napretka mladih žena na ruralnim područjima Zapadnog Balkana...


PROJEKT BALKAN KALEIDOSCOPE

cilj projekta je promovirati mladim ljudima dublje razumijevanje zajedničke europske povjesti...


YOUTH ADVOCATE

pomoći jačanju kapaciteta za sudjelovanje u procesu donošenja politika za službenike za mlade na Balkanu i u Turskoj...


Naši Partneri

LDA Izdvojeno