Pretraga Sajta

image image image

Poziv za istrazivačku radionicu

Poziv za istrazivačku radionicu “Moj grad – grad interkulturalnosti” 28. jula/srpnja 2017. godine @ Hrvatski dom Hercega Stjepana Kosače Mostar

U okviru projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana, kofinansiranog od Evropske unije, Agencija lokalne demokratije Mostar objavljuje poziv za učešće na istraživačkoj radionici “Moj grad – grad interkulturalnosti”

Radionica “Moj grad – grad interkulturalnosti” ima za cilj promovirati uključivanje, te poticanje mladih da na kreativan način izraze svoj stav prema određenim problemima i preprekama s kojima se susreću u gradu Mostaru kroz interkulturno istraživanje. U okviru programa radionice grupa od najmanje 10 mladih ljudi imat će za cilj istražiti elemente drugih kultura prisutnih na području grada Mostara (od naziva ulica imenovanih po poznatim istorijskim ličnostima ili ličnostima iz kulture različitih nacionalnosti, a koje su dio kulture drugih zemalja Zapadnog Balkana, pa do kulturnih spomenika i istorijskih nalazišta povezanih s drugim kulturama).

Kao rezultat istraživanja, bit će kreirana i dustribuirana kreativna publikacija, koja će se sastojati od manje poznatih ili zaboravljenih, te neobičnih kulturnih praksi i lokalnih mjesta koja su obuhvaćena istraživanjem.
Omiljene kulturne prakse u vlastitoj lokalnoj zajednici mladi će dijeliti putem socijalnih medija, kako bi rezultati mogli doprijeti do većeg broja ljudi.
Cilj kampanje je podizanje kulturne svijesti u lokalnim zajednicama i poboljšanje opće percepcije o kulturnim praksama među mladima u regionu.

Poziv je upućen svim mladim osobama od 15 do 30 godina starosti s područja grada Mostara, a koji žele na kreativan način da se uključe u promoviranje zajednice.

Ako ste mladi i kreativni, ako želite da se i Vaše mišljenje čuje/vidi, ako želite biti dio pozitivne promjene u lokalnoj zajednici, onda je ovo prilika za Vas.

Svoju prijavu možete poslati do srijede, 26. jula/srpnja 2017. godine putem e-maila:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Broj mjesta je ograničen, s toga…
Prijavite se danas! :)

Program radionice “Moj grad – grad interkulturalnosti” svi zainteresirani dobiti će na  e-mail adresu, po primitku prijave.

Aktualni Projekti

CENTAR ZA ARHITEKTURU UMJETNOST I DIJALOG

Centar ADA predstavlja neovisnu platformu na kojoj građani mogu konzumirati grad kao kulturni izričaj...


REGIONALNA PLATFORMA MLADIH BALKANA

Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana za jačanje uloge mladih u društvu...


Urbana Re-Generacija - URGENT

Podsticanje aktivnog građanstva i ko-kreiranja politika i usluga u lokalnim društvima...


INCOME PROGRAM

INnovating COworking Methods through Exchange (Inovativne metode poslovne suradnje putem razmjene)...


CARAVAN NEXT. Feed the Future: Art moving cities

Osnaživanje svake zajednice, dugotrajna društvena i kulturna transformacija...


Naši Partneri


Regione Puglia


Grad Mostar

LDA Izdvojeno